ПРИЈАВУВАЊЕ

ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА EU YOUTH CINEMA: GREEN DEAL
ИНОВАТИВНА ПРОГРАМА ЗА ИДНИНАТА

EU Youth Cinema: Green Deal ги поканува младите луѓе во кино и нана стриминг платформа повторно оваа година – на национално ниво и бесплатно!

EU Youth Cinema: Green Deal е проект посветен на одржлива Европа и ги промовира целите на Европскиот зелен договор во филмски контекст. Овогодинешниот фокус е на одлични, инспиративни продукции и копродукции од Австрија.

Потврдени филмови се: AUSTRIA 2 AUSTRALIA (Од Австрија до Австралија), EATING DIFFERENTLY – THE EXPERIMENT (Јадеме различно – експеримент), GENERATION CHANGE – WHO SAVES THE WORLD? (Смена на генерации – кој ќе го спаси светот?), MATTER OUT OF PLACE (На погрешно место), THE GREEN LIE (Зелената лага), SAVE THE VILLAGE (Спаси го селото), WELCOME TO SODOM (Добредојдовте во Содом) и WOOD – GAME-CHANGER UNDERCOVER (Тајни агенти за дрвјата) претставуваат многу атрактивен, интелектуален, предизвикувачки и стимулирачки избор на зелени продукции кои ќе бидат прикажани како дел од новиот фокус ЗЕЛЕНИ ФИЛМОВИ @АВСТРИЈА. Висококвалитетни дидактички материјали за наставниците, како и дискусии со возбудливи гости (по кино проекциите) ќе ја комплетираат нашата понуда.

Без разлика дали во кино или онлајн – сите регистрирани училишта можат бесплатно да учествуваат во програмата! Овој проект е овозможен со ко-финансирање од Европската Унија, како и дополнителна поддршка од Австриското Министерство за заштита на климата, Vienna Insurance Group и VAM – Verwertungsgesellschaft für audiovisuelle Medien за Зелените филмови @АВСТРИЈА. Австрискиот филмски институт е исто така партнер на настаните.

Целосната програма е без надомест за сите регистрирани училишта и младински групи.

За прашања, барања и предлози слободно контактирајте не’ на info@bidizelen.org.

Секое добро,

Тимот на Гоу Грин, координатор на EU Youth Cinema: Green Deal во С.Македонија


ПРИЈАВУВАЊЕ

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Step 1 of 4
ПРИЈАВА ЗА ПРИСТАП ДO OБРAЗOВНATA ФИЛMSKAПЛATФOРМA
Доколку не сте пријавени на нашата платформа, тоа може да го направите со пополнување на оваа.

Со пополнување на оваа пријава, вие имате пристап до образовната филмска платформа заклучно 30 април 2024 каде ќе ги добивате најновите дидактички материјали и аудиовизуелни материјали за работа со вашите ученици.

EU Youth Cinema: Green Deal ко-финансиран од Европската Унија, е прогресивна идеја посветена на одржлива Европа, презентирајќи ги релевантните цели на Европската Унија во филмски контекст. Проектот го опфаќа Европскиот дијалог и затоа е апсолутно политички неутрален и демократски. Преку него учиме да го цениме и разбираме Зелениот договор на ЕУ, но исто така нуди и интеркултурна платформа за мултикултурен пристап кон зелената агенда.

Програмата, со посебен мултикултурен пристап, се заснова на внимателно одбрана колекција на европски филмови достапни и во кината во 21 европски град како и преку стриминг платформата www.euyc.green Со нашиот проект, заедно со наставниците и учениците работиме за поеколошки свесно општество на висококвалитетен начин и на меѓународно ниво: серијата настани се одржува во Австрија, Хрватска, Северна Македонија, Словенија и Романија, а делумно е присутна и на интернет ширум светот.

Cледете не: 

www.facebook.com/euyc.green
www.instagram.com/euyc.green
www.twitter.com/euyc_green
www.linkedin.com/company/euycgreen